Moet ik muzikaal of creatief zijn?

Het gaat om eigenheid in de expressie, de eigen klank of het eigen beeld te beleven. Het doel is daarom niet dat iets ‘mooi’ klinkt of er ‘mooi’ uitziet.

Kunstzinnigheid en muzikaliteit zijn niet nodig om ontvankelijk te zijn voor de werkwijze van Stem&Beeld. Het zijn hier geen doelen op zich, maar een middel om je te ontwikkelen en om acceptatie - en veranderingsprocessen in gang te zetten. Het gaat om eigenheid in de expressie, de eigen klank of het eigen beeld te beleven. Het doel is daarom niet dat iets ‘mooi’ klinkt of er ‘mooi’ uitziet.

In teamworkshops is elke stem een bijdrage aan het geheel, gevoel voor ritme of zangkwaliteiten zijn niet nodig, iedereen kan hieraan meedoen, ook wie vroeger als "brommer" door de juf apart gezet werd.

Veel cliënten zijn in hun leven bevestigd in de overtuiging dat ze niet kunnen tekenen of zingen. Ze hebben deze gebieden al lang geleden afgesloten. Toch kun je de stap zetten om middels stem en beeld met je vragen of problemen aan de slag te gaan. Het is verrassend en je kunt het niet verkeerd doen omdat het een middel is en geen doel op zich. 

Lees meer over ervaringen van clienten